13 juli 2015

Jordgubbsdrömmen

Var och sjöng med Kotka Damkör på en vigsel och fick "betalt" med en låda jordgubbar. Så narturligtvis blev det att baka någonting på lördag kväll. Och naturligtvis blev det pavlova. Ett måste åtminstone en gång per sommar.

Hade vanligt margängbotten med 3 äggvitor, 2 dl socker och ett kryddmått ettika. Ugnen värms opp till 200 grader och bottnen steks i eftervärme tills ungnen kallnat - jag tog ut den när det var 50 grader för sambon ville få in fisken, blev bra ändå.

Jag toppade den med ca 1 dl vispad grädde+ en ask mascarpone+vaniljfrön och 1 liter jordgubbar som jag blandat med 1 dl socker, en kruka basilika och skal av en lime. Det blev rätt mycket "saft" av jordgubbarna så silade dem före jag satt dem på grädden/mascarponen. Det blev helt sjukt gott!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar