16 juni 2015

Sångarglädje

Hade en riktigt trevlig körresa till Nyslott med FSD. Från vår kör var vi tyvärr bara fyra stycken men det gjorde ju inget för totalt var vi nästan 90st från 12 olika damkörer, med värdinnekörerna med räknat var vi ca 100 st. Vi sjöng och åt och drack och hade riktigt roligt.

Vi hade en konsert i Kerimäki kyrka och det gick riktigt bra. Vi hade ju inte övat helt massor men det var "gamla" bekanta sånger, åtminstone de flesta, så det gick bra. Publik var det ju kanske lite skralt om men helt ok med tanke på orten. Kanske inte svenskspråkig körmusik tilltalar i Nyslott/Kerimäki. Och så var det ju rätt stor kyrka också, det ryms ca 5000 personer in i den.

Så övade vi sånger för sångfesten i Karleby 2016, om Filifjonkan och Lilla My. De verkar bli riktigt roliga. Kommer att bli min andra sångfest. Var med i Åbo 2012 och nu blir det alltså Karleby.
Jag har via min mamma följt med FSD och var på min första körresa med dem som 14-åring. Kan ha varit i Björneborg på årsmöte?? Det har alltid varit väldigt roligt och givande, det har varit lysande tonbildningar med skickliga sångare och korister. Lärt mej mycket och fått många nya bekanta runtom i Finland. Gemeskap är så viktigt och att få se lite utanför sin egen lilla bubbla, att byta tankar och idéer men andra sångare. 

Kändes nog lite vemodigt att vara där utan henne, hon skulle ha älskat det. Och nog var hon väl med på ett sätt, vet att det är många som tänker på henne och saknar henne. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar