14 mars 2015

Skuggor på scenen

Är med i en skuggteatergrupp och vi hade planeringsmöte igår, vi ska göra en föreställning och som grund ska vi använda en saga. Vi hade nu läst folksagor och sagor och försökt hitta en bra berättelse och jag tänkte att det blir en lång process. Men vi lyckades faktiskt hitta en berättelse igår som vi ska jobba vidare på. Och överraskande nog var det inte alls en gammal folksaga utan en helt nyskriven saga, enkom för vår föreställning. Mycket roligt! Nästa möte har vi i maj och då hoppas jag att berättelsen är helt färdig och vi kan börja skissa kulisser. Känner att det är mera min grej, det där med att planera kulisserna. Fick nog redan riktigt bra idéer hur vi kanske kan förverkliga vissa grejer.

                                      
Det här är vår andra produktion, första heter "Jättens Hjärta" och vi hade premiär på den i början av 2000-talet. Vi turnerade med föreställningen i skolor och deltog i UngKultur, vi hade till och med två föreställningar i Frankrike. Ny premiär på föreställningen hade vi förra året. Så har vi också visat "Det glada budskapet" som är en julberättelse, kulisserna och dockorna är från 1930-talet.

Nu tyckte vi att det skulle vara dags att göra en ny föreställning. Bara vi har ramarna för den nya berättelsen klar ska vi samla ihop en lite större grupp som ska börja klippa och klistra. Vi kör ju nämligen med papperssiluetter, i förra produktionen hade vi nästan 100 olika dockor.

2 kommentarer:

  1. Ska bli kul! Fast klippet är kanske inte min grej, det får vi vänta och se med....har ju aldrig provat tidigare

    SvaraRadera
  2. Jo det ska det! Vi får se hur det går. :D

    SvaraRadera