20 oktober 2013

Toscana

Helt underbart. Jag älskar Italien. Det är något så förtrollande med allt där. Maten är helt ok och människorna är nu människor. Men värmen och vyerna och bergen och historien är det som tilltalar mej.

Vi hade riktigt roliga dagar där med kören, just passligt med program - inte för mycket så att det skulle ha blivit stressigt, då är det ju inte roligt. Jag hann besöka Pisa och Lucca - Lucca är definitivt värt ett besök, vi hann vara där bara en timme och gick bara en kort sväng i staden så måste ta det på nytt någon dag. Så tittade vi till Florens och hade en konsert i en kyrka där tillsammans med en svensk och en ungersk kör. Florens skall jag nog också göra om en dag, med lite mera tid. Där finns ju också en kupol att erövra...

Sen strosade vi i Montecatini Terme, där vi hade hotellet, och Montecatini Alto, en gammal stad upp i bergen. Upp till Montecatini Alto gick det en spårvagn, funicolare. Det vet ett helt underbart litet ställe. Skulle ha varit mysigt att äta middag där - nu blev det inte av. Så kanske jag måste dit också en gång till. 

Vy från Montecatini Alto.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar