17 augusti 2013

Första veckan

Första veckan med förskolebarn gick ju bra!
Han verkar trivas! Inga sura miner eller tårar eller annat tråkigt... ännu. På måndagen när jag frågade vad han gjort sade han att han ätit och varit på rast. Typ det viktigaste. Andra dagarna hade han lekt, läst i Trulle-boken och spelat Labyrint med skol-morfar - låter ju inte så illa. Han har haft lite jobbigt de senaste veckorna, säkert varit lite nervös - men det verkar ha gått om nu. Och det är ju skönt.

Och två andra verkar också ha det bra, Marius är fortfarande sur när man lämnar honom på dagis, men kanske det svänger?? Under sin snart två år långa dagiskarriär har han skrikit och gråtit i nästa varje gång vi lämnat honom. Man skulle ju tro att han snart skulle märka att det inte lönar sej... Men han får skrika om han så vill, det slutar ju nästan genast vi gått. Och så har vi problem med hans sovande, han somnar oftast kring kl.23-00, inte kul. Men det är inte så konstigt, han har nämligen sovit 1½ timmars dagsvila på dagis. Bad dagispersonalen låta honom sova max 45 min, men vet inte hur det har gått med det.

Vincent har lite klagat på att han känner sej ensam nu när Jeremy inte är där och leker med honom. Och jag hoppas ju att det med tiden blir bättre och att han hittar någon att leka med. Det är ju klart att det är lite annorlunda nu, och Jeremy kommer ju till dagis efter förskolan så helt borta är han ju inte.

Lustigt att tänka att nästa år har vi bara en kvar på dagis (på heltid) och två som skall skjutsas till skolan (förskolan är i samma byggnad som lågstadiet).

2 kommentarer:

 1. Men oj, HUR orkar han stiga upp på morgnarna? Inte så konstigt att han gråter då. Försök natta kl 20 varje kväll.. Det är nog oftast i hemmet det lönar sig att sätta upp strikta rutiner för att råda bor på problem. Klart att han måste sova på dagis om han somnar sådär sent. Dagis"vilan" spelar nog ingen roll trots att många föräldrar verkar tro det :)

  Vad kul att höra att det går bra för Jeremy i förskolan! Säkert spännande med en massa nytt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi lägger honom kl.20 och om det inte skulle vara för att han sover nästan 2h på dagen skulle han ju somna före kl.21. Så är det ju de dagar han inte är på dagis. Igår när vi var hos famos och badade somnade han kl.20 (mitt i tortillaätandet :D ). Vilan är problemet, det är helt tydligt.

   Radera