25 oktober 2012

Dagens utflykt

Läkarbesöket idag gick bra.
Och vi fick bekräftat det som psykologen och specialbtgl. har noterat.
Nu kommer vi att få både tal- och ergoterapi via Folkhälsan! Det är jag mycket glad för.

Och inga stora problem - talterapi för att få språket tydligare och ergoterapi för att få finmotoriken att sitta som den skall. Mycket nöjd! Det är ju riktigt bra att få ordning på det hela. Jag är alltid så rädd för att det skall kännas som man man med ljus och lykta söker efter fel. Men så var det inte alls idag, läkaren vi träffade var riktigt trevlig och diskuterade och lyssnade. Svårigheterna med att läsa och rita av former verkar ha minskat för hon tyckte inte att det var något problem. Antog att en del av problemen med det hade att göra med det att han håller pennan lite "slappt". Och lite svårigheter med koncentrationen och med att förstå instruktioner verkade det också vara, men det tyckte hon att kanske hade att göra med åldern. I alla fall så blir det kontroll om ett år och mer ofta om hon tycker att det är nödvändigt.

Jeremy tyckte det gick bra. Han är social och var inte alls ängslig över att bli på tumis med läkaren en stund. Det som var mest spännande var väl tunneln mellan Barnets Borg och Mejlans parkeringshall!

2 kommentarer:

  1. Tänkte på er idag när vi gick igenom inlärningssvårigheter hos små barn. Vad bra att det går framåt! Prognosen är mycket bättre ju tidigare man får hjälp! Tacka ja till allt ni erbjuds även om det är svårt att inse sådant här när det gäller ens eget barn. Och så ska du tänka att det finns så mycket mer grava svårigheter. Vilket barn har inte svårt med koncentrationen ibland?:) Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är så glad för att vi får hjälp. Och jag hoppas på att fokuset inte är för starkt på det som han inte kan - att han får hjälp via sina styrkor. Kanske du förstår hur jag menar?

      Radera