14 augusti 2012

Rom del II

Nu i augusti var det jätte hett, det var mellan 30-35 grader och alltså mycket varmare direkt i solen. Vi gjorde så att vi steg upp tidigt (måndag till Vatikanen och tisdag till Colosseum) och gick sen hela morgonen och förmiddagen omkring och tittade på sevärdheter och sen gick vi kring 12 till hotellet för att duscha, vila och byta kläder. Det blev en aning svettigt.

Vi hade hela tiden två vattenflaskor på oss och det som är bra med Rom är att vattnet ur de flesta fontäner går att dricka och dessutom finns det vattenposter lite överallt där man kan fylla på sin flaska. Och om man köper en flaska i någon kiosk etc. kostar det också bara 1 € så det är inte så farligt.

På kvällen var det lite svalare, men inte alls kallt. Om vi skulle resa en gång till sku vi säkert boka resan till april/maj eller senare på hösten. Men klagar inte! Det var bara nästan 25 grader kallare när vi landade i Vanda på torsdag natt.

 (Lite lam uppdatering, men det kommer mera. Orkar bara inte nu gå igenom bilder och redigera - lovar att det blir glass nästa gång!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar