3 december 2011

Fatta nu

Allt är så självklart. Dieter, matvanor, hur man skall ta hand om barn, hur man skall röra på sej, hurdana vanor man skall ha och hur man skall klä sej och en massa annat. Allt är ut funderat för just dej och det är bara att följa massan. I bubblan.

Ibland blir jag överväldigad över hur mycket "självklart" det verkar finnas i världen. Och hur mycket hallåå det blir om någon gör något annat än det som är normen. Normal är ingen och alla har sitt eget liv att leva, de flesta vill gå någon gyllene medelväg - det är ju bekvämt. Och inget fel med det, alla väljer själv.

Jag tycker sen att man skall kunna respektera de val som andra gör. Man kan aldrig veta bara utan vidare vad den andra har för bakgrund i sina val. Det är fult att döma på förhand, det blir fult att kräva en förklaring varför någon bryter från normen - att förhöra eller att nedvärdera för att den inte har gjort samma val som "alla andra".

Vilken grå massa det då skulle bli om alla skulle göra lika.
Men å andra sidan är inte grått fint ibland?

Att respektera andra - andra vanor, andra kulturer, andra religioner -  handlar inte om att hålla med om allt, det handlar om att vara öppen och vilja förstå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar