13 oktober 2011

Banoffee pie!


Den kondenserade mjölken har retat mej länge redan! Och idag tänkte jag att jag tar upp "kampen" och bakar en Banoffee paj. Fick smaka på en sådan för några månader sedan och har velat pröva på att baka det sen dess. Det blev ju helt super bra! Mjölken skulle ha kunnat koka ännu lite längre (kokade den nu i ca 2 h).

Ta bort etiketten från en burk kondenserad mjölk och lägg burken i en kastrull med vatten, låt sjuda i ca 2-3 h beroende på hur tjock sås du vill ha. Se till att burken hela tiden är täckt med 2/3 vatten! Krossa ca 12-14 st digestive kex och blanda dem med ca 75 g smält smör, bred ut blandningen i en kakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Lägg formen i kylskåpet.

När mjölken kokat färdigt ta upp den från kastrullen och låt den svalna i några minuter. Skiva 2-3 bananer och täck kakbottnen med bananskivor. Öppna mjölkburken försiktigt! Häll såsen över bananskivorna och låt pajen kallna. Toppa med vispad grädde och riven choklad (chokon glömde jag).



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar