6 augusti 2011

BLW; Bitar


Marius äter allt. Han äter själv och han äter när man matar, men helst själv. Jag är så nöjd över att vi började men plockmat - han har ingen skillnad på hur stora bitar det finns i maten och jag behöver inte oroa mej för att han får något i halsen. Han har blivit skicklig på att avgöra vad som går ner och vad som är för stort. Det är hemskt länge sedan han fått något i fel hals.

Idag åt han en vindruva, i misstag. Men det gick riktigt bra! De två andra har inte klarat av vindruvor före de varit över året, men han åt dem hur lätt som helst. När han märkte att skalet inte gick i mindre bitar spottade han ut det.

1 kommentar:

  1. Han är nog duktig.

    Här har jag gett bitar från 6mån, men han mosar nog fortfarande och råddar. Är de gott så äter han, som kiwi igår eller avocado. Allt annat elimineras, så har nog tappat lusten att låta honom själv äta ;)

    Så antar att det har att göra med hur matglad ungen är också. SB åt allt och hade en bra aptit så för honom hade det nog funkat med BLW. LB är kräsen (och liten) så är nog skillnad på barn. Tycker det är lite jobbigt faktiskt då de ej ännu äter själva utan bara råddar. Även drycker skall smällas och hällas ut ;) Att ha ventil funkar ej, för då vägrar han dricka :) Dom är nog goa de här små med sina egenheter;)

    Veronica

    SvaraRadera