16 augusti 2011

Bilstolen - Hi-Way -11

Det var dags för ny bilstol åt Marius. Bakåtsvängt såklart och något som passar i vår bil. Det är inte precis många stolar att välja på när det skall vara tre stycken in klämt på bakbänken. Britax Hi-Way var nästan ända alternativet, och när det nu kommit ut en ny modell som går från 0-25 kg bakåtsvängt så blev det den.


Fick den fastmonterad redan vid butiken så behövde inte tappa nerverna på det hemma! Jei! Marius verkar nog trivas i stolen och det finns gott om rum för benen när han växer. Den sitter väldigt stadigt och tycker den stöder bra, nackstödet som han har på bilden kan man ta bort när han blir större så blir det rymligare.


Jeremy 4 år - väger ca 15 kg och är kring 105 cm

Så här trångt sitter de nu. Jeremy i Two-Way Elite, Marius i sin Hi-Way och Vincent i Evolva 123. Jeremy och Vincent brukar turas om att sitta i Two-Wayn. Stolarna rymms just och just, dörrarna går precis fast - bilen är en Peugeot 307 årsmodell 2005. Two-Wayn är monterad med klacken nedanför sätet och en styrox kloss under för att få rätt vinkel på stolen.

Skulle gärna ha alla tre bakåtsvängt, men nu kör vi såhär. Det var nog en miss av oss att inte ta reda på lite bättre om olika stolar när Jeremy skulle få sin. Vi köpte Evolvan i tron att den nog är riktigt säker åt en liten som väger drygt 9kg att åka med ansiktet i färdriktning, men det är det ju inte!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar