21 januari 2010

Citroncheesecake

Fick kaffegäster idag, så passade på att baka. Testade på ett cheesecake recept, och citron passar ju bra såhär efter allt söt som smakat under julen.


200 g digestivekex
100 g smör/margarin


200 g naturell färskost
1 burk Valios citronkvarg
2 dl vispgrädde
1 dl socker
2-3 gelatinblad
skal och saft från ½-1 citron


Smält smöret. Hacka kexen fint och blanda med smöret. Tryck ut i en springform. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Vispa grädden.Vispa ihop färskost, kvarg, socker och citronskal. Rör ner den vispade grädden i ostvispet. Värm citronsaften i en liten kastrull och smält gelatinbladen i citronsaften. Rör ner gelatinet i fyllningen och bred ut fyllningen över kexbottnen. Ställ i kylskåp för att stelna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar